W związku z realizacją projektu współpracy pn. „Promocja – Aktywizacja - Turystyka
- Ochrona Dziedzictwa”, realizowanego w ramach poddziałania 19.3 „Przygotowanie
i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania”
w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER”

objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020 

mieszkańców obszaru

LGD „ZIELONE SIOŁO”, LGD „Kurpsie Razem” oraz LGD „Zaścianek Mazowsza”

zapraszamy na warsztaty kulinarne,

które odbędą się w dniu 11 września br. o godz. 10.00

w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół im. Stanisława Staszica

Centrum Kształcenia Praktycznego w Małkini Górnej.

W ramach warsztatów zaplanowano:

- wykonanie „Kugla” – potrawy lokalnej z obszaru działania LGD „ZIELONE SIOŁO”,

- wykonanie „Fafernuchów” – ciastek z obszaru działania LGD „Kurpsie Razem”, wpisanych na listę produktów tradycyjnych,

- wykonanie „Szlachcianki – jajecznicy z Troszyna” potrawy z obszaru działania LGD „Zaścianek Mazowsza”, wpisanej na listę produktów tradycyjnych.

Zgłoszenia na warsztaty przyjmowane będą do dnia 7 września 2018 r. do godz. 16.00
pod nr telefonu 602 778 363
lub za pośrednictwem poczty elektronicznej: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc o możliwości uczestnictwa decyduje kolejność zgłoszeń.

W przypadku jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt pod nr telefonu: 602 778 363 lub 660 545 913.

 

Adriana Rukat

Prezes Zarządu